Разбирање девизен курс за тргување со брокери

Девизен курс и бинарни опции

Добредојдовте во Трговецот Бинар, вреден извор на информации, совети и учење за нови или искусни трговци кои бараат да дознаете повеќе за бинарни опции, Forex Trading и Cryptocurrency. На нашата веб-страница ќе имате неограничен пристап до следново:
• Основни информации за видовите опции, психологијата за тргување и споредбата на трошоците
• Помош за стратегија - управување со пари, различни типови стратегии и техничка анализа
• Прегледи за брокер - јасни информации за врвни потврдени брокери за господар
• Измами - совети за откривање на можни измами
• Демо-сметки - прегледи на различни демо-сметки
• Сигнали - клучни информации за низа различни сигнали
• Блог со опции - ажурирајте со нашите најнови објавувања во трговијата со опции

Основно образование

почетни тргување со опции и техничка анализа

Тргување со бинарни опции и техничка анализа

При тргување со бинарни опции, се бара да се процени насоката во која може да се движи цената на средството, со повикување на штрајк цена, на крајот ...

Тренд линии - корисна алатка во трговијата со бинарни опции

Тренд линии - корисна алатка во трговијата со бинарни опции

Бинарните опции растат во популарност кај глобалните инвеститори со неговите симплистички карактеристики и бројните предности. Сепак, бидејќи бинарните опции бараат еден да ги процени идните трендови на средството ...

Едношалтерски ресурси за тргување со опции

Без разлика дали барате совети за развој на стратегија или сакате да ги преминете прегледите на врвни брокери, нашата веб-страница нуди нови и искусни трговци со сите клучни информации.

Binary.com

  • Обележете ја трговската апликација
  • Трговија 24 / 7
  • Минимална трговска сума 1 $
  • Бесплатна демо сметка
Бесплатно бонус од 20
Посетете сега

Bunary обезбедува услуги за трговија преку Интернет од 1999 година. За повеќе од четири години, ние постојано ја развиваме нашата универзална платформа за тргување, додека правиме сè што можеме за да го направиме тргувањето удобно и профитабилно за вас.

Што е девизен курс?

Forex е девизниот пазар каде валутите се тргуваат едни против други во парови. Девизниот пазар се состои од валути од секоја земја, со кои се тргува 24 часа на ден, од понеделник до сабота.

Трговското тргување работи со купување на една валута во однос на друга валута. Валутите се секогаш во парови со првата валута во парот (оној од лево) наречена валута „основна“, додека другата валута во парот (од десно) се нарекува валута „контра“.

Пример: ЕУР / УСД - Евра (Евра) е основна валута и УСД (САД долар) е контра валута.
Добивката (или загубата) се остварува преку една валута, којашто ја амортизира или амортизира во однос на другата валута при спојување валута.

Вие купувате валутен пар ако верувате дека основната валута ќе се зајакне во однос на шалтерот. Продавате валутен пар ако верувате дека основната валута ќе ослабне во однос на шалтерната валута.

Pips

Добивката се мери во Pips - процент во поени. Скоро сите парови на валути се цитираат на децимални места 5 со промена на последното децимални места - означена како „пипка“. На пример, ЕУР / УСД се вреднува на 1.3542 - 2 на крајот е цевката. Ако цената на ЕУР / УСД се искачи на 1.3544, тогаш се вели дека ЕУР / УСД пораснале за 2 цевки.

Шири

При купување или продажба на валута, секогаш има понуда од две цени - Цена на понудата и цена за барање. Разликата помеѓу цените се нарекува ширење. Цената на понудата претставува максимална цена што купувачот е подготвена да ја плати валутата, додека цената за прашува претставува минимална цена што продавачот е подготвена да ја добие за валутата.

Предност

Занаетите со девизен курс се користат, во случај на брокери на девизен курс, се нуди моќност на 100: 1. Ова значи дека секоја трговија е зголемена за 100 пати, овозможувајќи поголема добивка бидејќи трговецот може да го зголеми износот што е купена.

Forex роботи за конкурентно искуство во тргување

Ако сте трговец што сакате да тргувате со помош на роботите Forex, бидејќи мислите дека можат да направат подобро од вас, вие не сте сами што размислувате така. Бидејќи тргувањето со девизен курс влијае под влијание на чувствата и емоциите на индивидуалниот трговец, многу време одлуките имаат тенденција да не успеат. Ова не е она што го сакате кога тргувате валутни парови; затоа, потребни ви се роботи со девизен курс.Непотребно е да се каже дека роботот Forex е автоматизиран компјутерски софтвер кој во основа се продава на трговци кои имаат малку или немаат познавање за сложените алгоритми на трговскиот пазар Forex. Од суштинско значење е да се знае дека продажбите тврдат дека профитот може да се заработи дури и кога не сте пред вашиот компјутер; сепак, мора да потекнувате од вистинската организација.

Бидете сигурни дека тие навистина се она што се продава на пазарот затоа што ако не успеете да го изберете вистинскиот робот Forex, шансите се дека може да успеете да остварите профит. Затоа, одберете ги роботите на девизен курс од џунглата на провајдерите. Бидејќи има огромен број роботи за тргување со девизен курс на пазарот, треба да се чувствувате среќни за изборот што го имате.

На роботите во „девизен курс“, за кои се тврди дека поминале серија широки тестови, кои дале задоволителни резултати, затоа тие се продаваат како апсолутно ефикасни за производство на постојана добивка. Сепак, кои се врвни роботи на девизен курс треба да одлучите од вас по многу анализи и експерименти на неколку даватели на услуги.

Сигурни роботи со девизен курс

На пример, одговорот на врвниот робот Forex не е толку исправен; сепак, најважниот фактор што треба да се разгледа овде треба да биде главната разлика помеѓу прирачникот наспроти автоматизираните системи за тргување. И покрај тоа, најатрактивната опција затоа, за аматерскиот трговец Forex, е трговијата со автоматски роботи на Forex.

Изгледа дека многу трговци кои профитираа од тргување со користење на традиционалните алатки не се согласуваат со роботите на Forex; меѓутоа, при изборот на врвните роботи на Forex за ваша употреба, проверете дали го имате вистинскиот извор за информации. На пример, TraderBinary ви помага да го изберете вистинскиот робот Forex и на крај ви помага да станете професионален трговец.

Веројатно најефикасниот начин за проценка кои се врвните роботи во Forex се да ги посетувате и претплатите на реномирани веб-страници каде се разгледуваат врвните роботи на девизен курс. TraderBinary е една таква страница која ви дава детални информации за врвните понуди и решенија, исто така.

Основни стратегии Бинарни опции

Бинарни опции - злато за тргување

Бинарни опции - злато за тргување

Меѓу многуте различни видови на артикли вклучени како основни средства на пазарот за бинарни опции, една од најчесто продаваните е златото. Повеќето трговци сметаат дека е крајно ...

Стратегии за бинарни опции: ЕУР / УСД

Стратегии за бинарни опции: ЕУР / УСД

Бинарните опции им донесуваат на своите трговци различни разновидни валутни парови за да тргуваат со основни средства. Следната статија разговара за едноставни стратегии за трговија со ЕУР / УСД ....

Стратегија за тргување со опсег на бинарни опции

Стратегија за тргување со опсег на бинарни опции

Бинарните опции можат да се решат со огромен број различни пристапи во зависност од видот на стратегијата што планирате да ја преземете. Следната статија ја опишува исклучиво стратегијата за трговија IN / OUT ...

Кои се стоките?

Во едноставни термини, артиклите се суровини што се користат за да помогнат во нашите секојдневни животи. Ние ја користиме енергијата за да ја одржиме, метали до

Кои се стоките?градат оружја и алати и земјоделски производи за храна. Овие - енергија, метали и земјоделски производи - се трите класи на стоки и тие се основните градежни блокови на глобалната економија.

Генерално, стоките ги исполнуваат следниве критериуми:

Традиционалност: Значењето треба да има одржливо инвестициско возило за да ви помогне да тргувате. На пример, стока е вклучена доколку има договор за фјучерси, кој му е доделен на една од најголемите берзи, или ако компанијата го обработува, или ако има заеднички фонд, кој се тргува како акции на берза.

Ураниум, што е важна енергија стока, не е проследено со договор за фјучерси, но неколку компании се специјализирани за рударство и преработка на овој минерал. Со инвестирање во овие компании, добивате изложеност на ураниум.

Достапност: Суровата нафта е вклучена затоа што може да се испорачува во буриња, а пченица е вклучена затоа што може да ја испорача автобусот.

Ликвидност: Секоја стока мора да има активен пазар со купувачи и продавачи кои постојано комуницираат едни со други. Ликвидноста е клучна затоа што ви дава можност да влезете во и надвор од инвестиција без да се соочите со тешкотии да пробате да пронајдете купувач или продавач за вашите хартии од вредност.

Ризици со инвестирање во артикали

Инвестирањето е за управување со ризикот поврзан со генерирање приноси. Еве неколку вообичаени ризици со кои се соочувате при инвестирање во артикали и неколку мали чекори што може да ги преземете за да ги минимизирате овие ризици.

Геополитички ризик со стоки за инвестиции

Еден од ризиците на стоките е тоа што светските природни ресурси се наоѓаат на различни континенти и надлежноста над овие артикли спаѓа во владите, меѓународните компании и други субјекти. На пример, за пристап до големите наоѓалишта на нафта лоцирани во регионот на Персискиот Залив, нафтените компании треба да се справат со суверените земји на Блискиот исток кои имаат надлежност над ова масло.

Меѓународните несогласувања околу контролата на природните ресурси се вообичаени. Понекогаш земја домаќин едноставно ќе ги исфрли странските компании вклучени во

Производство и дистрибуција на природни ресурси.

Па, како да се заштитите од оваа неизвесност? Еден начин е да се инвестира во компании со искуство и економија на обем. На пример, ако сте заинтересирани да инвестирате во меѓународна нафтена компанија, одете со оној со воспоставен записник.

Шпекулативен ризик со артикали

Пазарите на артикли, исто како и берзите за акции или берза, се населени од трговци чиј примарен интерес е да остварат краткорочни профити со шпекулирање дали цената на безбедноста ќе се искачи или ќе се спушти.

Ако тргувате со стоки, постојано проверувајте ги пазарите, откривајќи колку што можете повеќе за тоа кои се учесниците на пазарот за да можете да направите разлика помеѓу комерцијалните корисници и шпекулантите.

Еден извор што можете да го проверите е извештајот за посветеност на трговците, кој го изнесе Комисија за тргување со иднина (CFTC).

Девизен курс брокери Осврти

Девизен курс брокери Осврти

Тргувањето со девизен курс има огромен потенцијал и генералниот впечаток е дека не треба премногу да се грижите за нијансите што ја сочинуваат оваа форма на тргување. Фактот...

Важни карактеристики што треба да се забележат кога инвестирате во девизен курс

Важни карактеристики што треба да се забележат кога инвестирате во девизен курс

Пазарот на девизен курс вклучува големи валути што се користат низ целиот свет и од суштинско значење е трговците да се ажурираат за најновите трендови поврзани со пазарот. Успешните одлуки во девизен курс ...

Контакт - Услови - за нас - Политика за приватност - политика за колачиња
-------------------------------------------------- ---------------------------
Предупредување за општа опасност: Трговија бинарни опции носи високо ниво на ризик и може да резултира во загуба на вашата инвестиција. Како такви, Бинарните опции можеби не се соодветни за вас. Вие не треба да инвестирате пари што не можете да си ги дозволите да ги изгубите. Пред да одлучите за трговија, треба внимателно да ги земете предвид вашите инвестициски цели, нивото на искуство и толеранцијата на ризикот. Под никакви околности нема да имаме одговорност кон кое било лице или субјект за (а) каква било загуба или штета во целост или дел предизвикана од, што произлегува од, или се однесува на какви било трансакции поврзани со Бинарни опции или (б) директни, индиректни, специјални , последователни или случајни штети на се.

БЕСПЛАТНО ДЕМО СМЕТКОВО 10.000 УСД