Historia e opsioneve dixhitale

Cila është historia e opsioneve dixhitale?

Cila është historia e opsioneve dixhitale?

Përkundër faktit se tregtimi i opsioneve dixhitale është praktikuar për më shumë vite 30, vetëm në vitet e fundit është bërë ky instrument financiar një metodë jashtëzakonisht e njohur për gjenerimin e të ardhurave. Para 1973, opsionet binare mund të gjenden vetëm në tregjet e mbyllura, shpesh duke paraqitur vetëm si një element të vogël të platformave tregtare në të cilat mund të gjendeshin. Ky është krejt i ndryshëm nga tregtia moderne e opsioneve binare, e cila është në dispozicion në një shkallë globale. Disa ndryshime kryesore e kanë bërë të mundur këtë.

La Shkëmbimi i Bordit të Opsioneve në Chicago luajti një rol të rëndësishëm në shndërrimin e tregtimit të opsioneve dixhitale në atë që është bërë sot. Ishte formimi i tyre përmes Bordit të Tregtisë që lejoi opsionet binare të bëhen transaksione pa-counter. Megjithëse tregtia nuk ishte e standardizuar në këtë kohë, opsionet dixhitale përfundimisht do të bëheshin të tilla përmes rregulloreve të ndryshme. Ishte ky ndryshim që bëri që disa tregje të përfshijnë këtë lloj tregtie në portofolet e tyre tregtare.

Mungesa e rregullimit vazhdoi të ndikojë në tregtimin e opsioneve dixhitale për mjaft kohë. Themelimi i Korporatës Pastruese të Opsioneve ndihmoi që kjo formë e tregtimit të kapërcejë shumë nga këto sfida. Udhëzimet më të qarta dhe një nivel më i madh i transparencës ndihmuan në tregtimin e opsioneve dixhitale duke fituar një nivel më të lartë respekti. Së bashku me këto ndryshime, u prezantuan gjithashtu udhëzime të përcaktuara për sjelljen e tregtarit. Ata që tregtonin sjellje joetike u ndaluan përkohësisht ose përgjithmonë nga platforma e tregtimit.

Megjithë përmirësimet kryesore, tregtimi i opsioneve dixhitale mbeti vetëm një segment i vogël i botës së tregtisë. Kjo do të ndryshonte përgjithmonë në 2008 kur KSHZ do të pranonte propozimet e paraqitura nga Korporata Pastruese e Opsioneve dhe të lejojë që opsionet dixhitale të ofrohen në shumicë tregjet. Bursa Amerikane do të ishte i pari që do të ofronte opsione dixhitale, me CBOE duke i ofruar ato publikisht shpejt pas kësaj. Sot, opsionet dixhitale tregtohen gjerësisht dhe si të tilla kanë tërhequr vëmendjen e mijëra të cilët më parë ishin të panjohur me këtë instrument financiar.

Rregullat dhe rregulloret që u prezantuan në 2007 dhe 2008 ishin vetëm një pjesë e arsyes pse tregtimi i opsioneve binare është bërë një zgjedhje kaq popullore. Transparenca e sistemit të tregtisë që lejon shumë spekulime tërheqje për shumë. Megjithëse bazat e tregtimit të opsioneve binare kanë ndryshuar shumë pak me kalimin e kohës, janë bërë ndryshime të mëdha në mënyrën se si bëhet tregtimi. Teknologjia ka luajtur një rol jetësor, me tregtarët tani që janë në gjendje të kryejnë të gjitha tregtitë përmes platformave në internet dhe madje edhe smartphone dhe kompjuterë tablet. Tregtimi tani mund të bëhet nga kudo, pa pasur nevojë të shkarkoni një program.

Një tjetër ndryshim kryesor ka qenë në lidhje me komisioner përmirësime. Disa përmirësime ndërmjetësuese të opsioneve dixhitale kanë qenë rezultat i drejtpërdrejtë i rregullave dhe rregulloreve të rritura, ndërsa të tjerët kanë qenë rezultat i nevojës për të përmbushur nevojat e tregtarëve. Që nga 2009, agjentët kryesorë kanë përmirësuar platformat e tregtimit, kanë rritur shërbimin ndaj klientit, kanë ofruar më shumë mjete për tregtarët, dhe kanë përfshirë të dhëna financiare në kohë reale dhe lajme të tregut nga burime me reputacion si Reuters dhe Bloomberg. Secila prej këtyre përmirësimeve ka përfituar drejtpërdrejt nga tregtarët e opsioneve dixhitale dhe do të vazhdojë ta bëjë këtë.

Historia e tregtimit të opsioneve dixhitale është një interesante. Ajo që shumë njerëz diskutojnë tani është ajo që mban e ardhmja? Nëse numri i tregtarëve të rinj që përdorin opsione binare çdo ditë është ndonjë tregues, e ardhmja e këtij instrumenti financiar sigurisht që do të jetë e ndritshme. Ne gjithashtu duhet të presim që të shohim më shumë në lidhje me përparimet teknologjike dhe madje edhe më shumë rregulla dhe rregullore që do t'i bëjnë tregtisë një përvojë edhe më të sigurt. Progresi me siguri do të vazhdojë të bëhet, duke i bërë opsionet dixhitale një gjenerues të rëndësishëm të ardhurash që nuk duhet anashkaluar.

Na kontaktoni - Kushtet dhe rregullat - Rreth nesh - Politika e Privatësisë - Politika Cookie
-------------------------------------------------- ---------------------------
Paralajmërim i rrezikut të përgjithshëm: Tregtimi i opsioneve binare mbart një nivel të lartë rreziku dhe mund të rezultojë në humbjen e investimit tuaj. Si e tillë, Opsionet binare mund të mos jenë të përshtatshme për ju. Ju nuk duhet të investoni para që nuk keni mundësi të humbni. Para se të vendosni për tregti, duhet të merrni parasysh me kujdes objektivat e investimit tuaj, nivelin e përvojës dhe tolerancën ndaj rrezikut. Në asnjë rrethanë nuk do të kemi përgjegjësi ndaj ndonjë personi ose entiteti për (a) ndonjë humbje ose dëmtim në tërësi ose pjesë të shkaktuar nga, që rrjedhin nga, ose në lidhje me ndonjë transaksion që lidhet me Opsionet binare ose (b) ndonjë drejtpërdrejt, indirekt, të veçantë , dëme pasuese ose të rastësishme çfarëdo.

LLOGARI DEMO FALAS $ 10.000