Opsionet Dixhitale të Psikologjisë së Tregtimit

Opsionet Dixhitale të Psikologjisë së Tregtimit

Opsionet Dixhitale të Psikologjisë së Tregtimit

Ashtu si tregjet kalojnë nëpër cikle, ashtu edhe emocionet e një tregtari të opsioneve dixhitale. Pavarësisht se sa mirë tregtarët përpiqen të kontrollojnë emocionet e tyre gjatë tregtimit, është e pamundur t'i shtyni ato plotësisht. Ajo që shumë nuk e kuptojnë është se emocionet e lidhura me tregtinë shpesh ciklin, duke përsëritur veten pa pushim. Para se të mund të prishet një cikël, së pari duhet të njihet.

Fazat dhe cikli i mëposhtëm kanë tendencë të jenë më të zakonshmet në tregtimi i opsioneve dixhitale. Konsideroni secilën dhe çfarë do të thotë për sa i përket veprimtarisë tregtare.

Optimizëm

Pothuajse të gjitha tregtitë fillohen me një ndjenjë optimizmi që shërben si forcë lëvizëse. Kjo ka kuptim të përsosur, pasi asnjë tregtar me përvojë nuk do të bënte një investim të bazuar në një ndjenjë negativiteti.

eksitim

Kjo ndjenjë do të gjenerohet kur tregtia e opsioneve dixhitale shkon drejtpërdrejt. Mund të përmirësohet më tej nga çmimi i pasurisë që lëviz në drejtimin e parashikuar.

emocion

Nëse çmimi i pasurisë vazhdon të lëvizë së bashku me parashikimin dhe afatin e skadimit që përfundon tërheqja afër, emocioni do të jetë emocioni tjetër.

Eufori

Pika në të cilën rreziqet maksimale arrin në shpërblimin maksimal. Fitimet mund të duket se po vijnë lehtësisht, duke i thënë trurit tonë se çdo investim që bëjmë me siguri do të jetë i mirë.

Ankth

Ndjenja që vjen kur tregtari i opsioneve dixhitale e kupton që jo çdo investim do të jetë fitimprurës, pavarësisht sukseseve të fundit. Ndjenja e ankthit ende nuk mund të jetë aq e fortë sa për të ndaluar investimin përkohësisht, pasi ndjenja euforike vazhdon të mbetet.

mohim

Në këtë pikë tregtarët thjesht nuk duan të pranojnë se ka pasur ndonjë të metë në strategjia e opsioneve dixhitale përdorur. Me siguri, ka një problem me sistemin dhe jo tregtarin, apo jo?

Frikë

Realiteti godet shumë në formën e të kuptuarit se janë bërë investime të pamatur. Disa do të mbyllin tregtitë dhe do të mbajnë një fitim kur ndiejnë frikë. Të tjerët mund të mbeten në konfuzion dhe të vazhdojnë të grumbullojnë humbje për një periudhë kohe.

dëshpërim

Me fitimet e humbura, dëshpërimi mund të bëjë që tregtari i opsioneve dixhitale të fillojë të marrë në konsideratë çdo numër investimesh që mund të rivendosin disa nga fitimet që kanë humbur.

Panik

Një ndjenjë e fuqishme e lidhur me trurin duke i thënë tregtarit se ata nuk kanë absolutisht asnjë kontroll mbi tregun dhe prandaj nuk mund të kontrollojnë humbjet. Kjo është sigurisht një linjë e të menduarit irracional.

lapitullim

Kjo do të jetë pika e thyer që vjen menjëherë pas panikut. kjo emocion mund ta shtyjë tregtarin të mbyllë tregtitë herët ose të ndërmarrë ndonjë veprim tjetër për të shmangur shumat më të mëdha të humbjes.

dëshpërim

Një ndjenjë që tregtimi i opsioneve binare thjesht nuk është një ide e mirë dhe duhet të shmanget me çdo kusht. Oduditërisht, ata që arrijnë këtë fazë rrallë e kuptojnë se ajo paraqet mundësi reale financiare.

depresion

Një kohë për reflektim, duke kërkuar përsëri gabimet tregtare që u bënë dhe na çuan në këtë pikë. Shumë do të përpiqen të përcaktojnë momentin e saktë kur gjërat shkuan keq. Ky emocion në të vërtetë mund të jetë një mjet i vlefshëm mësimi.

Shpresoj

Me depresionin duke u zhdukur, shpresa për të qenë në gjendje të përfitoni në të vërtetë nga tregtimi i opsioneve dixhitale do të rishfaqet. Me gabime në të kaluarën, shumica do të kuptojnë se disa rregullime mund të bëjnë një botë ndryshimesh.

Lehtësim

Ndjenja që vjen nga të shohësh që të gjitha nuk janë të humbura, dhe po, ju keni aftësitë e kërkuara për të përfituar nga tregtimi i opsioneve dixhitale.

Të qenit në gjendje të njohë këto faza dhe emocione për ato që janë mund të lejojë një nivel më të lartë kontrolli mbi to. Mund edhe të jetë e mundur të kaloni fazat e emocioneve që janë më së paku të dobishme. Përqendrohet shumë në mësimin e mekanikës së tregtimit të opsioneve dixhitale. Duke vendosur të paktën një përqendrim në aspektet emocionale, tregtarët do të kenë më pak të ngjarë të bëjnë gabime të kushtueshme.

Na kontaktoni - Kushtet dhe rregullat - Rreth nesh - Politika e Privatësisë - Politika Cookie
-------------------------------------------------- ---------------------------
Paralajmërim i rrezikut të përgjithshëm: Tregtimi i opsioneve binare mbart një nivel të lartë rreziku dhe mund të rezultojë në humbjen e investimit tuaj. Si e tillë, Opsionet binare mund të mos jenë të përshtatshme për ju. Ju nuk duhet të investoni para që nuk keni mundësi të humbni. Para se të vendosni për tregti, duhet të merrni parasysh me kujdes objektivat e investimit tuaj, nivelin e përvojës dhe tolerancën ndaj rrezikut. Në asnjë rrethanë nuk do të kemi përgjegjësi ndaj ndonjë personi ose entiteti për (a) ndonjë humbje ose dëmtim në tërësi ose pjesë të shkaktuar nga, që rrjedhin nga, ose në lidhje me ndonjë transaksion që lidhet me Opsionet binare ose (b) ndonjë drejtpërdrejt, indirekt, të veçantë , dëme pasuese ose të rastësishme çfarëdo.

LLOGARI DEMO FALAS $ 10.000